Familie livredderen

Bogen - du fatter jo ikke en skid, mand!

"Du fatter jo ikke en skid, mand! Og andre sandheder fra livet i teenagefamilien" er en håndsrækning til forældre, som er trætte af konflikter og bekymringer. Som mærker, at det de gør, ikke rækker. Når vi synes, vi har prøvet alt, har vi jo stadig kun prøvet alt det, vi selv kender til.

Historierne syder af kærlighed, misforståelser, frustration og afmagt. Du møder store børn, der holdes ansvarlige for forældrenes følelser, voksne, der i desperation griber til magtanvendelse og unge, hvis selvværd trues. Historierne er sandheder fra livet i ganske almindelige teenagefamilier.

 

Læserne

"Fantastisk bog! I giver så mange fede vinkler på jeres eksempler, som gør, at man ikke kan undslå sig at finde en løsning med sit barn. Dejligt nem at læse med gode anskuelser og eksempler. Jeg elsker den humoristiske del af sproget – det kan man altid bruge. Hvor er der mange, der bare SKAL have denne bog". Rita, mor til 12-årig, 18-årig og 19-årig.

"Fantastisk fedt, at man får at vide, præcis hvad man skal sige. Bogen er meget brugbar og jeg genkender situationerne med min egen datter". Izabella, mor til 17-årig


Forfatterne

Peter Harboe er familieterapeut: “Med en fortid som soldat og håndværker lå det lige til højrebenet at uddanne mig til familieterapeut og lave kurser for forældre”. Peter er en mester i relationsarbejde. Han har gennem 25 år arbejdet med unge i forskellige sammenhænge.

Camilla Mørk er familielivredder: “Nogle tror et øjeblik, jeg er en af de der livreddere, som kun springer i vandet, når hele familier er ved at drukne. Det er ikke helt ved siden af. Der er dog forældre, der tilkalder mig, mens de stadig har hovedet oven vande”. Camilla har 914 coaching samtaler bag sig; de fleste med teenagere, familier og forældre.


Formålet

Med bogen ønsker Camilla og Peter at forbedre familiers liv i den fase, hvor børnene er tweens og teenagere. De øser ud af handlemuligheder, indsigter og viden. Redskaberne er lige til at overføre til hverdagen med de snart voksne børn. ”Vi fortæller ikke sandheden, som den er. Vi fortæller sandheden, som vi er. Vi siger, hvad vi tror på, så forældre kan blive afklarede på, hvad de selv tror på”.

Sproget i Du fatter jo ikke en skid, mand! er lige så let og direkte, som problematikkerne er tunge. Artiklerne er uundværlig læsning for den uperfekte forælder.